Köp biljett
Du använder en gammal webbläsare!
Om du har Microsoft Edge installerat kan du starta den via denna länk: vrak.se i Microsoft Edge
Vi rekommenderar följande webbläsare:

Aktuellt på Vrak

Vrak fylls i höst av spännande föredrag, musik och samtal. Här får du höra mer om Dalarö dykpark, Estonias vrakplats, 1700-talsskeppet Vrouw Maria, skepp på bildstenar, äventyr på vikingatida skepp, om havets hemligheter och mycket mer. Dessutom presenteras aktuella underökningar av vrak i Östersjön.

Förutom våra dagliga visningar erbjuder vi tre spännande  typer av aktiviteter: After Wreck, Deep talk och The Loogbook

After Wreck

After Wreck lockar med föredrag och musik. Kom in efter jobbet och hör något nytt om något gammalt. Är det inget föredrag, så är det alltid visning av museet! Ämnen för hösten är Dalarö dykpark, varför vi bärgar vissa föremål men inte andra, experimentell arkeologi och om nya upptäckter. Museet fylls också av toner av blues, soul och funk.

Deep Talk

På Deep Talk utforskar vi aktuella frågor som knyter an till museets utställningar och fördjupar kunskaper kring marinarkeologi och närliggande ämnen. I höst kan ni ta del av aktuella undersökningar av M/S Estonias vrakplats, upptäcka det välbevarade 1700-talsvraket Vrouw Maria som var påväg till Sankt Petersburg med föremål från bland annat Asien och Sydamerika samt höra om vraken efter båtar som tusentals baltiska flyktingar färdades över Östersjön i under andra världskriget.

The Logbook

I The Logbook – Authors in Conversation bjuder vi in till spännande samtal med författare inom olika litterära genrer som skriver om ämnen som berör eller har ett starkt förhållande till museet, havet och marinarkeologi. Möt Patrik Svensson som tidigare skrivit Ålevangeliet och nu är aktuell med Den lodande människan – om havet, djupet och nyfikenheten. Träffa Björn Hagberg och Martin Widman som berättar och visar bilder ur boken Undergång – skeppsbrott i konsten, som de skrivit tillsammans med Carl Douglas.

Bli Vrakvän

Som Vrakvän kan du besöka Vrak och museets utställningar och program så ofta du vill under ett helt år för bara 340 kronor. Årskortet – i form av en fin Vrak-nyckelring – ger även förtur till program, rabatt i museibutiken och i caféet samt fri entré till Vasamuseet. Årskortet är giltigt i 12 månader från inköpsdatum.

Sidan senast uppdaterad: 2022-12-02