Köp biljett
Du använder en gammal webbläsare!
Om du har Microsoft Edge installerat kan du starta den via denna länk: vrak.se i Microsoft Edge
Vi rekommenderar följande webbläsare:

Patrik Höglund och Jim Hansson med ett träprov från skeppet Äpplet.

Händer på Vrak

I november blir det full fart på museet med höstlovskul, kvällsöppet och föreläsningar om Vasas systerskepp och lyxfartyget Vrouw Maria. Kom in till oss!

Vraks höstprogram innehåller något för alla. I november kan du som vill ta en djupdykning i historien lyssna på ett extrainsatt föredrag om Äpplet, Vasas systerskepp. Marinarkeologerna Patrik Höglund och Jim Hansson som var med och hittade henne berättar om vägen till att identifiera henne.

Mer djupdykning blir 10 november. Då kan duta del av historien om skeppet Vrouw Maria, som förliste år 1771, fullastat med lyxvaror tänkta att levereras till Katarina den stora. Marinarkeolog Riikka Alvik föreläser om sin forskning angående Vrouw Marias otroliga historia.  

För höstlovslediga bjuder vi på familjevisningar varje dag klockan 13, mellan 31 oktober och 6 november, det blir pyssel och chans att dyka i VR.

Marinarkeologen Björn Hagberg och journalisten Martin Widman kommer till museet för ett samtal om deras nya bok: Undergång: Skeppsbrott i konsten. Häng med för en inblick i en oväntad del av konsthistorien.

Förresten: för den som är nyfiken på Äpplet, ta en titt på museets andra våning. Här hittar du en utställning om skeppet och kan till och med se en del av träproverna som användes för att identifiera det.

Sidan senast uppdaterad: 2022-11-01