Köp biljett
Du använder en gammal webbläsare!
Om du har Microsoft Edge installerat kan du starta den via denna länk: vrak.se i Microsoft Edge
Vi rekommenderar följande webbläsare:

Den kompletta träsläggan påträffades liggandes mot skrovet och antas kan ha tillhört skeppets utrustning. Foto: Jim Hansson/ Vrak/ SMTM. CC-BY.

Scepter - Gustav II Adolfs första flaggskepp

nyhet
2022-04-25
Välkommen på After Wreck och föredrag med Vraks marinarkeologer om fartyget Scepter, som sänktes i Stockholms skärgård under 1600-talet. Både museet och baren är öppna till kl. 20.

Varje onsdag har Vrak kvällsöppet, med möjlighet till mysigt umgänge i vår café- och bardel. Denna vecka har du chansen att lära dig mer om skeppet Scepters historia.

Historia under ytan

Stockholm som är en utpräglad sjöfart- och örlogsstad har mängder med maritima lämningar syns i landskapet. Man kan fortfarande se byggnader och anläggningar knutna till flottan i Stockholms stadsbild. Blasieholmen, Skeppsholmen och Kastellholmen var under flera hundra år platser där man byggde stora örlogsskepp som länge också var Sveriges stora örlogsbas.

Skeppen som byggdes var sedan med i flera olika sjötåg och sjöslag och har därför många spännande historier som kan berättas. Var tog sedan alla skepp vägen när de inte längre var i skick att vara med i den seglande flottan? De senaste åren har Vraks marinarkeologer påträffat flera bortglömda örlogsskepp där Scepter är ett av de som visade sig ha en otroligt spännande historia.

Vi tror att stora delar av den seglande flottan faktiskt finns kvar. Men var finns den? Vad döljer sig under ytan? Föredraget kommer fokusera på bortglömda örlogsskepp som i vissa fall påträffats på väldigt märkliga ställen.

Tider

När: onsdag 27 april klockan 18. Ingen föranmälan behövs. Priset ingår i entrébiljetten.