Köp biljett
Du använder en gammal webbläsare!
Om du har Microsoft Edge installerat kan du starta den via denna länk: vrak.se i Microsoft Edge
Vi rekommenderar följande webbläsare:

Skansens nya Östersjöhus

nyhet
2019-04-09
Den 12 april slår Skansen upp dörrarna till en ny attraktion, Baltic Sea Science Center. Vägg i vägg med Skansenakvariet får besökare ta del av Östersjöns mångfald. Om djur och växter, men också om människans beroende av havet.

Stora vattenfyllda akvarier med fiskar från olika delar av Östersjön möter besökarna när de kliver in i det nybyggda huset för Baltic Sea Science Center, BSSC. Ett stort vrak ligger i ett av akvarierna som minner om människans historia. Det finns även andra berättelser om vrak i Östersjön i utställningarna.

Skolklasser kommer att lära mer om Östersjön, hållbar utveckling och biologisk mångfald. Verksamheten har utformats i samråd med representanter från Sveriges Lantbruksuniversitet, Stockholms universitet och stiftelsen BalticSea2020. Skansen har ett tätt samarbete med forskare och vill förmedla kunskap – och inspirera till handling. 

Förutom utställningar, akvarier och rum för pedagogisk verksamhet finns där laboratorium och en filmsal. Byggnaden är ritad av KAWA tillsammans med Topia landskapsarkitekter.

Ett besök på Baltic Sea Science Center ingår i Skansens entréavgift.

Om Baltic Sea Science Center på Skansen (extern webbplats)