Köp biljett
Du använder en gammal webbläsare!
Om du har Microsoft Edge installerat kan du starta den via denna länk: vrak.se i Microsoft Edge
Vi rekommenderar följande webbläsare:

Sommaren på Vrak

nyhet
2024-05-14
Juni, juli och augusti är Vrak öppet dagligen 10-18, onsdagar 10-20. Välkommen att besöka ett av Europas främsta museer och genom kombinationsbiljetten med Vasamuseet för 340 kr har du en oslagbar kombination av upplevelser till ett riktigt bra pris!

Dagliga visningar

Följ med Vraks guider på dagliga visningar av museet – ingår i entrén! På svenska: Klockan 11 och 14. På engelska: Klockan 12, 15 och 16.

Besök Dyktankhuset

Mellan Vrak och Vasamuseet ligger det häftiga Dyktankhuset. Ett märkligt ställe med udda prylar och manicker som använts i dykhistorien. Fri entré och öppet på lördagar klockan 11-16 under juni, juli och augusti.

Vraks sommarskola

Tycker du att världen under vatten verkar spännande? Sommaren 2024 bjuder museet Vrak in barn mellan mellan 8 och 12 år att prova på hur det är att jobba som marinarkeolog! Genom lek och lärande får barnen utforska Östersjöns vrak och historia.

World Ocean Day

Extraöppet på Vrak mellan klockan 10 - 22 med dag- och kvällsaktiviteter för hela familjen.

Vrakvisning på land

Stadsvandring med Vraks kunniga guider – varje onsdag klockan 18 under juni, juli och augusti. Följ med runt på Galärvarvet på Djurgården och på Skeppsholmen där vi berättar om maritima aktiviteter och vrak som ligger i anknytning till platserna.

Stadsvandring på Galärvarvet    

Välkommen att följa med på en vandring utmed Galärvarvet där Vraks guide fokuserar på dess historia från 1720 fram till idag.

Stadsvandring på Skeppsholmen

Följ med på en vandring där Vraks guide fokuserar på Skeppsholmens långa militära och marina historia. Du kommer att få höra om det gamla örlogsvarvet, om HMS af Chapman och andra hemligheter som ön mitt i huvudstaden ruvar på.

Stadsvandring – under uniformen

Pride på Vrak: Följ med på gratis stadsvandring genom Stockholm och upptäck sjömännens gömda queera liv. Vid olika stopp i staden berättar vi om hemliga möten, soldatprostitution och homoerotiska sjömän.

Arkeologidagen på Vrak

Fira arkeologidagen hos Vrak! Lär dig något helt nytt eller fördjupa dina kunskaper om marinarkeologi och skeppsvrak. Ta ett certifikat till ett virtuellt dyk, utan att bli blöt! Barn får chansen att bli vrakdetektiver.