Köp biljett
Du använder en gammal webbläsare!
Om du har Microsoft Edge installerat kan du starta den via denna länk: vrak.se i Microsoft Edge
Vi rekommenderar följande webbläsare:

En dag för Östersjön

nyhet
2022-09-01
Under Östersjödagen den 25 augusti deltog Vrak och andra aktörer som arbetar med Östersjön på olika sätt vid den festliga invigningen av Östersjöfestivalen på Berwaldhallen. Målet för alla är att uppmärksamma Östersjön och verka för ett renare hav.

Berwaldhallens foajé fylldes under Östersjödagen av Vraks och andras utställningar, och på stora scenen pågick panelsamtal som ur olika perspektiv belyste varför Östersjön är så viktig. Dagen avslutades med en musikalisk Östersjöresa med Malin Broman och Pekka Kuusisto, i närvaro av kronprinsessan Victoria.

Vrak vill med sitt deltagande väcka intresse för Östersjöns rika kulturarv och vara med och arbeta för ett friskare hav.

Östersjödagen, initieras och koordineras årligen av John Nurminens Stiftelse. Vid sidan av firandet är målet att öka kunskaperna om havets natur, kultur och historia. Östersjöfestivalen inleds på Östersjödagen med samtal och konsert i Berwaldhallen.

Östersjöfestivalen skapades för att uppmärksamma Östersjöns miljöproblem. Dirigenten Esa-Pekka Salonen var en av initiativtagarna till Östersjöfestivalen. Festivalen bjuder in de bästa musikerna från Östersjöländerna.

Se och lyssna på samtalen med forskare och musiker och andra här: https://www.berwaldhallen.se/play/ostersjofestivalen-samtal/

Lyssna på konserterna här: https://www.berwaldhallen.se/play/