Du använder en gammal webbläsare!
Om du har Microsoft Edge installerat kan du starta den via denna länk: vrak.se i Microsoft Edge
Vi rekommenderar följande webbläsare:

Vrak slår upp portarna till café och butik

nyhet
2021-06-09
Vrak Café & Bar och Vraks museibutik är öppna. Hela museet och utställningarna invigs i slutet av september 2021.

– Vi har valt att göra öppningen i flera steg. Det är en utmaning att bygga ett nytt museum och att göra det mitt i pandemi har inte gjort det lättare. Innan museet är helt klart väljer vi därför att öppna butiken och caféet redan i sommar, säger Odd Johansen, projektchef för Vrak.

Museet har fått ny adress, Djurgårdsstrand, vars sträckning går från Vasamuseet till just Vrak. Forna örlogsvarv, skeppsvrak och Östersjön ligger utanför knuten.

En glass på uteserveringen vid vattnet

Vrak Café & Bar har platser både inne och ute. Uteserveringen med eftermiddags- och kvällssol ligger tio meter från vattnet och har utsikt över Nybroviken och båtarna i Wasahamnen. Här serveras både lättare rätter och middagsmat. Dessutom egentillverkad glass. Vrak Café & Bar har fullständiga rättigheter, och kommer att ha öppet mellan 11.00 och 22.00 alla dagar i veckan.

– Förutom butik och café går det även att se ett litet prov på det museet kommer att visa till hösten. Jag vill välkomna stockholmare och hitresta att komma förbi och få en känsla av det nya museet och passa på att äta en glass i solen på uteserveringen, säger Vraks projektchef Odd Johansen.

Specialdesignade anteckningsböcker och pussel

Museibutiken har ett litet, men genomtänkt utbud, där varorna är valda med stor omsorg och med ansvar för vår gemensamma miljö. Flera av butikens egna produkter, till exempel anteckningsböcker, handdukar och pussel är specialdesignade av museets formgivare Mikael Dunker exklusivt för Vrak.

Djupdyk bland vraken

Sök vrak och berättelserna om dem

Titta in på Vrak Café & Bar

Till caféet