Köp biljett
Du använder en gammal webbläsare!
Om du har Microsoft Edge installerat kan du starta den via denna länk: vrak.se i Microsoft Edge
Vi rekommenderar följande webbläsare:

Nytt i butiken: Sjöodjur

nyhet
2023-09-28
Vrak bjöd in smyckesdesignern Julia Nielsen för att tolka någon av våra utställningar. Nu finns resultatet i vår butik!

I Vraks utställning Det delade havet, som bland annat berättar historien om Darssvraket finns en bild av kartan "Carta Marina", skapad av Olaus Magnus under 1500-talet. Kartan kryllar av en mängd olika sjöodjur. Dessa blev inspirationen till våra nya produkter i Vrakbutiken, skapade av Julia Nielsen.

Nu finns örhängen, halsband, nyckelringar och underlägg inspirerade av kartan i Vraks butik

Evelina Honyak, butiksansvarig på Vrak berättar om arbetet med de nya produkterna:

– Jag träffade Julia på en mässa där hon visade sina produkter och jag föll direkt för hennes härliga färgglada och humoristiska stil. Vi bjöd in henne till Vrak för att tolka något ur våra utställningar och vi är superstolta och glada över resultatet och samarbetet med Julia. Hon tar sig an de fantasifulla och charmerande odjuren som man hittar på kartan ”Carta Marina” och klär dem i en vrakig och samtida skrud som passar både stora och små!

Julia Nielsen har en bakgrund i London där hon arbetade med fokus på smycken av återbrukat läder. Idag är basen på Gotland, där hon skapar smycken, accessoarer, inredningsdetaljer och pappersvaror med hållbarhet, humor och glädje i fokus under märket Hippstory.