Köp biljett
Du använder en gammal webbläsare!
Om du har Microsoft Edge installerat kan du starta den via denna länk: vrak.se i Microsoft Edge
Vi rekommenderar följande webbläsare:

Pictogram med punktskrift som visar hissen i Vrak.

Tillgänglighet på museet

Vrak är till för alla. På museet ska det finnas så få hinder som möjligt och alla ska känna sig varmt välkomna. Här finns information om tillgängligheten i museet.

Toaletter

På entréplan i anslutning till museibutiken finns en stor toalett med skötbord. Dörröppningen är 1 meter bred. Det finns även en stor toalett med skötbord på övre plan mellan utställningarna Uppdraget och Epilogen, dörröppningen till den toaletten är 0,9 meter bred.

Huvudentrén

Till höger om karuselldörrarna finns en bred entrédörr. Automatisk dörröppnare är placerad 1,5 meter från entrédörren. 

Trappa och nivåskillnader

Alla publika utrymmen är tillgängliga för rullstol och barnvagn. 

Trappan i mitten av museet är 2,60 meter bred och försedd med ledstänger på båda sidor. I mitten av trappan finns en avsats med en bänk. Trappan har totalt 29 steg: 15 från entréplan till avsatsen och sedan 14 steg från avsats till plan 2. Trappan har taktila markeringar på första trappsteget på båda planen.

Hiss

Hiss finns i museet. Dörröppningen är 1,10 meter bred och ytan 1,55x1,55 meter. Maxvikt är 1200 kg. Hissen har automatiska dörrar. Hissen är inte utrustad med talat ljud.

Alla publika utrymmen är tillgängliga för rullstol och barnvagn. 

Parkering

Två parkeringsplatser för personer med särskilt tillstånd finns cirka 20 meter från huvudentrén. 

Hörslingor

På plan 2 finns en hörslinga runt hela utrymmet Ytan.

Språkstöd

Vrak – Museum of Wrecks har som mål att göra utställningarna tillgängliga för så många som möjligt. För dig som vill finns texterna i utställningarna att få med ett språkstöd som automatiskt läser upp dem genom din telefon. Scanna QR-koden med din telefon innan du går in i utställningen för att få tillgång eller prata med någon ur personalen så hjälper vi dig gärna att komma igång. Språkstödet finns tillgängligt på svenska här (länk).

Allergier

Det förekommer doftande produkter i en av museets utställningar och vid caféet.

Caféet kan alltid svara på vad en vara innehåller så fråga gärna. I utbudet finns glutenfria och laktosfria alternativ. Spår av nötter kan förekomma.

Djur

Husdjur får inte följa med in på museet men tjänstehundar är självklart tillåtna.

Kontakta oss

Hör gärna av dig om det är något som du undrar över eller om du har tips på hur Vrak kan bli ett mer tillgängligt museum.

Telefon: 08 519 549 80
E-post: info@vrak.se

Fler kontaktuppgifter

Sidan senast uppdaterad: 2023-03-20