Köp biljett
Du använder en gammal webbläsare!
Om du har Microsoft Edge installerat kan du starta den via denna länk: vrak.se i Microsoft Edge
Vi rekommenderar följande webbläsare:

Succésommar för Vrak

nyhet
2022-08-31
Museet Vrak har upplevt sin första sommar och kan nu summera tillströmningen av besökare. Under juli månad hade museet 17 507 besökare.

 Det har varit en fantastisk sommar! Vrak är ett nytt museikoncept och därmed ett nytt varumärke och ännu inte lika känt som övriga museer på Djurgården.  Det är verkligen glädjande att vi vissa dagar har haft upp till tusen besökare, säger Vraks museichef Odd Johansen.

Vrak är systermuseum med Vasamuseet och i juni lanserade museerna en kombinationsbiljett som erbjuder besök på Vasamuseet och på Vrak för 290 kronor. De båda museerna ligger både geografiskt och ämnesmässigt nära varandra och ingår i samma myndighet.

 Vi är glada att kunna erbjuda kombinationsbiljetten i samarbete med Vasamuseet, säger Vraks museichef Odd Johansen, och fortsätter:

 Besökarna får nu upp ögonen både för att de hundratusentals vrak som finns kvar att upptäcka på Östersjöns botten – och världens bäst bevarade vrak – skeppet Vasa.

Den bärande idén för Vrak är att låta de arkeologiska fynden ligga kvar på botten, där de bevaras bäst och istället för att bärga dem visa och berätta genom digital teknik. En omslutande filmupplevelse berättar Östersjöns historia, där finns föremål som visas genom hologram och besökarna kan prova att dyka med hjälp av VR-glasögon. Allt för att tillgängliggöra det maritima kulturarvet på ett nytt sätt och berätta om en tidigare dold del av historien.