Köp biljett
Du använder en gammal webbläsare!
Om du har Microsoft Edge installerat kan du starta den via denna länk: vrak.se i Microsoft Edge
Vi rekommenderar följande webbläsare:

Våren på Vrak

På Vrak händer något för alla. Boka din biljett redan nu! I vår kan du lära dig mer om klimatförändringar, få koll på vraken efter historiska skepp eller ta chansen att vinna med dina vänner i vårt vrakiga musikquiz! För dig med årskort är alla programaktiviteter gratis.

Här är datumen att hålla koll på:

Temahelg: Resande Man

Välkomna på specialvisning om det mytomspunna örlogsskeppet Resande man.

  • 25 - 26 februari

Sportlov

Fira sportlov på Vrak! Lär dig mer om hur marinarkeologer arbetar och prova på att dyka på ett vrak med VR. Vi har familjevisning med våra erfarna guider varje dag klockan 13. Under lovet har såklart också Vraks café med Mackverket öppet, passa på att äta eller dricka något under ditt besök!

  • 27 februari - 5 mars

After Wreck om Kronan

Regalskeppet Kronan – 40 år av marinarkeologiska undersökningar på Östersjöns botten. Kvällsöppet på museet med mat, dryck och visning! Lars Einarsson, marinarkeolog och projektledare vid Kalmar läns museum berättar om Kronans historia.

Föreläsning: Bevarandet av kulturarvet i Östersjön

Deep talk: David Gregory, ledande forskare vid Danmarks nationalmuseum, med många års erfarenhet av att arbeta inom miljöarkeologi och materialforskning besöker Vrak. Han kommer att tala på temat klimatförändringar påverkar bevarande av kulturarv under ytan i Östersjön.

Föreläsningen hålls på engelska.

Temahelg: Kronan

Följ med våra kunniga guider på en resa i regalskeppet Kronans historia.

  • 25 - 26 mars

After Wreck: Musikquiz och livemusik med La Boule

Kvällsöppet på museet! Samla ihop ett lag och delta i vårt musikquiz (självklart med vraktema). Kvällen bjuder även på livemusik på Vrak med bandet La Boule. Priset för quiz ingår i entrébiljetten, men du behöver boka en plats. Fri entré för dig som är Vrakvän. 

Påsklovs-experiment

Under påsken fokuserar våra dagliga familjevisningar på olika miljöexperiment på temat Östersjön, men du kan också ta med dig en tom kartong som det kanske har varit mjölk, soygurt, eller juice i och göra om det till en båt i Vraks skaparhörna. Passa även på att upptäcka museets spännande utställningar eller ta en paus på Mackverket och fyll på energi med något att äta eller dricka!

  • 10 - 16 april

Kulturnatt

Nattöppet och gratis! Ta med mormor, lillebror och vännerna för en oförglömlig natt bland Östersjöns kulturarv. Utforska hur vi med hjälp av hologram tillgängliggör kulturarvet under ytan, gå med på en popupvisning och testa att dyka utan att bli blöt med våra VR-glasögon. Njut av god mat och dryck från Mackverket till bländande DJ-musik.

  • 22 april, klockan 18-24

Temahelg: Tybrind Vig

Stenåldersboplatsen Tybrind Vig, som numera ligger under havets yta, är fokus för helgens visningar. Följ med våra kunniga guider tillbaka i historien.

  • 29 - 30 april

After Wreck om Äpplet

Kvällsöppet på museet med Äpplet, Vasas systerskepp i fokus. Vraks marinarkeologer berättar om det spektakulära fyndet Äpplet. Patrik Höglund och Jim Hansson om vårens undersökningar av Äpplet, om de nya preliminära resultaten och hur arbetet går.

Priset för föredraget ingår i entrébiljetten, men du behöver boka en plats. Fri entré för dig som är Vrakvän.

Föredrag: Estniska skeppsvrak

Deep talk: Forskaren Priit Lätti berättar om Fat Margaret-, Maasilinn-vraket och flera andra av de anmärkningsvärda skeppsvraken vid i Sjöfartsmuseet i Tallinn, Estland. Föreläsningen hålls på engelska

Temahelg: Äpplet 

Följ med på specialvisning om Vasas systerskepp Äpplet, som nyligen identifierades av Vraks marinarkeologer.

  • 27 - 28 maj

Mini-marinarkeologer

Workshop för barn och deras vuxna, med konstpedagog Avigal Rachel Pommert. Kom och skapa en magisk undervattensvärld i olika material. Tillsammans bygger vi upp vad som skulle kunna finnas på botten vid vårt senaste spännande fynd Äpplet.

Sidan senast uppdaterad: 2023-02-14