Köp biljett
Du använder en gammal webbläsare!
Om du har Microsoft Edge installerat kan du starta den via denna länk: vrak.se i Microsoft Edge
Vi rekommenderar följande webbläsare:

Vrak nominerat till EMYA 2024

nyhet
2024-02-14
Det prestigefyllda priset EMYA delas årligen ut till Europas främsta museum. Det är mycket glädjande att Vrak – Museum of Wrecks har tagit sig till final 2024.

EMYA, European Museum of the Year Award, delas ut av organisationen European Museum Forum, som i mer än 40 år verkat för att utveckla europeisk museiverksamhet.

Efter en rejäl antagningsprocess och besök från juryn står det nu klart att Vrak är ett av 50 museer från hela Europa har valts ut som nominerade till EMYA. Vinnaren kommer att presenteras under den årliga konferens som EMF anordnar, den 1-4 maj i Portimão, Portugal.

– Att Vrak valts ut som nominerat museum bland hundratals sökande är mycket hedrande. Det visar att det går att bygga upp ett nytt, statligt museum om ett område som för många är okänt – vrak och det marina kulturarvet under havet – på ett nytt sätt och med ett genomgående hållbarhetstänkande i såväl museum som butik. Våra tankar om hur man kan arbeta hållbart med kulturarvet börjar få ett bredare erkännande! kommenterar Odd Johansen, museichef.

Det är endast vid ett tillfälle som ett museum från Sverige har vunnit – Sundsvall Museum fick utmärkelsen 1989.