Köp biljett
Du använder en gammal webbläsare!
Om du har Microsoft Edge installerat kan du starta den via denna länk: vrak.se i Microsoft Edge
Vi rekommenderar följande webbläsare:

Vrakmagasinet är här

nyhet
2023-09-25
Djuplodande läsning och berättelser på bredden – Vraks egna tidning är här!

Många museer ger ut årsböcker men på Vrak vi ville göra något mer samtida då vi befinner oss i en fas där det händer väldigt mycket inom det undervattensarkeologiska området. Det görs många nya, ofta helt fantastiska upptäckter. Med Vrakmagasinet vill vi snabbt kunna fånga och återge ett urval av allt spännande som händer. Samtidigt så har vi varit noga med att inte ge avkall på den vetenskapliga kvaliteten – innehållet ska kännas beständigt över tid.

I det första numret får du ta del av reportage från några spännande projekt och läsa om resultaten från de inledande undersökningarna av Vasas systerfartyg Äpplet. Du får också möta Carl Olof Cederlund som var med och formade den moderna undervattensarkeologin. Vi kollar läget med Östersjön, bjuder på några hållbara tips och mycket mer!

Så får du tag på Vrakmagasinet

Tidningen omfattar 64 sidor går att köpa i museibutiken för endast 70 kronor. Du kan också välja att skaffa årskort till Vrak för 340 kronor och gå hur ofta du vill på museet, få en massa härliga förmåner och dessutom Vrakmagasinet på köpet. Välkommen!