Köp biljett
Du använder en gammal webbläsare!
Om du har Microsoft Edge installerat kan du starta den via denna länk: vrak.se i Microsoft Edge
Vi rekommenderar följande webbläsare:
Vrak Café & Bar
Pressmeddelande
2021-06-10

Vrak slår upp portarna till café och butik

Onsdagen den 16 juni öppnar två delar av nya museet Vrak – Museum of Wrecks, nämligen Vrak Café & Bar och Vraks museibutik. Hela museet och utställningarna invigs i september.

 Vrak Café & Bar och museibutiken har flyttat in i nya Vrak; ett museum som tar med besökarna på en djupdykning till Östersjöns vrak och andra historiska lämningar.

– Vi har valt att göra öppningen i flera steg. Det är en utmaning att bygga ett nytt museum och att göra det mitt i pandemi har inte gjort det lättare. Innan museet är helt klart väljer vi därför att öppna butiken och caféet redan i sommar, säger Odd Johansen, projektchef för Vrak.

Egentillverkad glass, hembakat bröd och en uteservering vid vattnet
Vrak Café & Bar har platser både inne och ute. Uteserveringen med eftermiddags- och kvällssol ligger tio meter från vattnet och har utsikt över Nybroviken och båtarna i Wasahamnen. Här serveras både rätter som smörgåsar och middagsmat som till exempel kalvköttbullar och fisk- och skaldjurssoppa. Allt hemlagat. Dessutom egentillverkad glass. Vrak Café & Bar har fullständiga rättigheter och kommer att ha öppet mellan 11.00 och 22.00 alla dagar i veckan.

– Förutom butik och café går det även att se ett litet prov på det museet kommer att visa till hösten. Jag vill välkomna stockholmare och hitresta att komma förbi och få en känsla av det nya museet och passa på att äta en glass i solen på uteserveringen, säger Vraks projektchef Odd Johansen.

Specialdesignade anteckningsböcker och pussel
Museibutiken har ett litet, men genomtänkt utbud, där varorna är valda med stor omsorg och med ansvar för vår gemensamma miljö. Flera av butikens egna produkter, till exempel anteckningsböcker, handdukar och pussel är specialdesignade av museets formgivare Mikael Dunker exklusivt för Vrak.

Vrak huserar i ombyggda Båthall 2 på Djurgården, närmare bestämt på Djurgårdsstrand, med forna örlogsvarv, skeppsvrak och Östersjön utanför knuten.

Djupdyk bland vraken
Den som ändå längtar efter vrak kan via museets webbplats vrak.se djupdyka bland Östersjöns vrak och historiska lämningar. Där finns vrakberättelser, poddar med marinarkeologiska teman, filmer om vrakplundring i Östersjön och mycket mer.

Vrak – Museum of Wrecks
Vrak är ett nytt museum, syster till Vasamuseet, som berättar om Östersjöns unika vrak och historiska lämningar och som öppnar i september 2021. Både Vasamuseet och Vrak ingår i myndigheten Statens maritima och transporthistoriska museer.

För mer information, kontakta:
Odd Johansen, projektchef Vrak – Museum of Wrecks
Odd.johansen@smtm.se
Telefon: 08-519 549 91