Köp biljett
Du använder en gammal webbläsare!
Om du har Microsoft Edge installerat kan du starta den via denna länk: vrak.se i Microsoft Edge
Vi rekommenderar följande webbläsare:
Bild som visar utställningen Minnenas hav där film projiceras på väggar och i tak.

Utställningen Minnenas hav på Vrak. Foto: Åke Eson Lindman.

Vrak finalist i Årets utställning 2021

nyhet
2022-03-29
Föreningen Forum för utställare delar sedan 2008 ut priset till Årets utställning. Vrak – Museum of Wrecks är en av årets tre finalister.
Som nyetablerat museum med mindre än ett år på nacken är vi oerhört stolta att vara med och fightas om Sveriges finaste utställningspris, säger Odd Johansen, museichef.

Vrak nomineras för ”Under ytan” där Minnenas hav och Resande Man ingår. Konkurrenter om priset är ”BORO – Nödens konst” och ”Judiskt kunskapscentrum”, Judiska församlingen i Malmö. Vinnaren presenteras på museernas Vårmöte den 26 april i Halmstad och går till den utställning som under året bäst har bidragit till att utveckla utställningsmediet i Sverige.

Juryns motivering

"I en suggestiv helhetsupplevelse under ytan kliver besökaren in i en värld på havets botten. Historien är berättad av havet själv. Med Östersjön som ledsagare triggas fantasin och besökaren förvandlas till marinarkeolog i en djupdykning bland alger, vrak och gestaltningar av föremål som fortfarande vilar på havets botten. Genom en digital bärgning tar Resande man utställningsmediet till nya nivåer.”

Mer läsning

Finalister Årets utställning 2021! (öppnas i nytt fönster)